Dluhový strop USA
3 posters
Strana 1 z 1
Dluhový strop USA
Dobrý den, chci se zeptat jak může hlasování o navýšení dluhového stropu v USA ovlivnit pohyby akcií? děkuji
F-ilip- Poèet pøíspìvkù : 33
Re dluhový strop
Navýšení dluhového stropu obecně znamená, že bude pokračovat další zadlužování, že se budou i nadále tisknout nové peníze. To velmi nahrává akciím. Levné peníze, které je třeba uchránit před inflací a umožňují investovat je na finančních trzích, to všechno nákupům akcií a jejich růstu napomáhá. Je to současně hodně o očekávání, pokud investoři již počítají s tím, že k dalšímu tištění peněz jistě dojde, je to jaksi v indexech burz a kurzech akcií již započítáno.
Admin- Admin
- Poèet pøíspìvkù : 891
Re: Dluhový strop USA
Pokud tomu spravne rozumim, vetsina takto vytistenych penez se pouzije na nakup dluhopisu od bank... Tyto peníze pak pomahaji predevsim bankam ktere pak pumpuji penize do ekonomiky (akciovych trhů), nevzniká při tom bublina? nejsou tak akcie nadhodnocené a jejich tržní hodnota tak neodpovida skutečnosti? a co program 401(k)? podle R. T. Kyiosakiho může v roce 2016 dojít, po odchodu silné generace do důchodu, k další, možná největší, ekonomické krizi. Jaký je váš názor na toto?
Re bublina na trzích
Pokud se podívám na americké, německé nebo české akcie, tak mi jako celek nepřijdou být předražené. Ceny akcií by měly odrážet hospodářské výsledky. Akcie nám za poslední dva roky vyrostly pěkně, ale je třeba také vidět, že jsou po ohromných poklesech ve 2008. To byl, dejme tomu, osmdesátiletý propad. Samozřejmě umocněný finanční krizí.
Admin- Admin
co tento graf?
vypovídá tento graf o souhrnem vývoji akciovek v usa? http://finance.yahoo.com/echarts?s=%5Eixic+interactive#symbol=%5Eixic;range=1d;compare=;indicator=sma(100)+volume;charttype=area;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined;
Re Nasdaq
Nasdaq je jenom část trhu. Jenom tím bych se neřídil.
Admin- Admin
děkuji, moc jste mi pomohl
, jen ze zvědavosti, jste autorem tohoto článku? : http://hysek.blog.idnes.cz/c/50359/Jaky-je-rozdil-mezi-koupi-auta-a-nakupem-akcii.html

velice inspirativní
. Bohužel je teď podle mě právě doba kdy se vše vyvýjí hladce a na nákup většího množství akcií není vhodný čas. Moje "portfolio" ted proto tvoří akcie jen z 25%, zbytek komodity a nyní i nově forex. Při krácení pozice USD/TRY jsem se právě nechal inspirovat tímto článkem, a spoléhám na to že se situace v Turecku vyřeší a lira opět posílí vůči dolaru. Jinak z akcií sázím na americké CBS a dál držím goldman sachs (uvidíme
) a švédskou společnost assa abloy. Zatím však vycházím pouze z technické analýzy, a z přesvědčení že se býci ještě aspoň chvíli udrží, když už se opět blíží fiskální útes 

Re korekce
Korekci na akciích také čekám, někdy březen-květen. Ale tohle se tak strašně špatně tipuje.
Admin- Admin
nedojde ke korekci německých akcií ještě dřív?
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: