Americká centrální banka rekordně vydělala na krizi
2 posters
Strana 1 z 1
Americká centrální banka rekordně vydělala na krizi
Americké centrální bance Fed paradoxně finanční krize přinesla nejtučnější zisky v historii. Banka rozdělovala finanční pomoc ze záchranných balíčků pro banky a z peněz jí plynuly úroky. Loni vydělala rekordních 46,1 miliardy dolarů, tedy zhruba 836 miliard korun. Také Česká národní banka vydělala, té však zisk klesl.
Zisk Fedu, který je historicky zatím nejvyšší, nepatrně obohatí státní pokladnu, která na tom není dobře. Každý Američan dluží přes 39 tisíc dolarů a státní dluh dosahuje 12,3 bilionu dolarů.
Hlavním důvodem zisků Fed jsou příjmy z nouzových úvěrů pro bankovní sektor a zvýšené vlastnění cenných papírů.
Zdroj: iDNES.cz
Zisk Fedu, který je historicky zatím nejvyšší, nepatrně obohatí státní pokladnu, která na tom není dobře. Každý Američan dluží přes 39 tisíc dolarů a státní dluh dosahuje 12,3 bilionu dolarů.
Hlavním důvodem zisků Fed jsou příjmy z nouzových úvěrů pro bankovní sektor a zvýšené vlastnění cenných papírů.
Zdroj: iDNES.cz
Admin- Admin
- Poèet pøíspìvkù : 891
Re: Americká centrální banka rekordně vydělala na krizi
Nikdo mě nenutí přispívat
Naposledy upravil Tony dne Wed Mar 10, 2010 9:39 am, celkově upraveno 1 krát
Tony- Poèet pøíspìvkù : 12
Re Tony - Výsledky ČNB a FED
Této zprávě jsem věnoval asi 60 vteřin a je to nezměněná kopie z idnes.cz. Ani tak mi nepřišla zajímavá ČNB jako Fed...
Na idnes.cz to více nerozebírali a více jsem po výsledcích ČNB nepátral.Také Česká národní banka vydělala, té však zisk klesl.
Admin- Admin
Re: Americká centrální banka rekordně vydělala na krizi
Nikdo mě nenutí přispívat
Naposledy upravil Tony dne Wed Mar 10, 2010 9:41 am, celkově upraveno 1 krát
Tony- Poèet pøíspìvkù : 12
Re ČNB
Upřímně, já ČNB moc nesleduji. Přijde mi, že to má minimální vliv na moje investice, které jsou dnes již navíc z většiny v zahraničí resp. po celém světě (Evropa,USA,BRIC).
Admin- Admin
Re Tony
Další člověk, který si neváží druhých a jejich času, který věnovali odpovědím. Škoda.
Admin- Admin
Similar topics
» Centrální bankovnictví
» Banky USA: Obama trestá obří banky za krizi novou daní. Ta vynese 90 miliard za 10 let
» Banky USA: Obama trestá obří banky za krizi novou daní. Ta vynese 90 miliard za 10 let
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: